Skąd się biorą problemy ze wzwodem?



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe odżywianie.
Dobra dieta jest w stanie poprawić nie tylko poziom potencji, ale
także płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co się dzieje podczas
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
ważnych niedoborów selenu.
Łatwo go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Kolejny tak samo
ważny element w naszej diecie to cynk, który odpowiedzialny jest za
przyswajanie testosteronu, ten natomiast
jest odpowiedzialny za nasze libido. W chwili
picia alkoholu czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
ale można go zwiększyć
poprzez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Wyjątkowo
istotnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina powiększa
produkcję spermy i zwiększa żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli pragniemy
uzupełnić jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra
cialis tanio